top of page

 

Over mij

Tijdens mijn studie bedrijfskunde in Rotterdam ging ik met een goede schoolvriend mee naar Milaan voor de lancering van zijn hout gestookte buitenbad. Plots stond het bad op de voorpagina van de New York Times. Dit was de start van ons gave bedrijf in ‘Dutchtubs’ met verkoop en verhuur dealers en distributeurs in Europa, Amerika en Australië.

 

Met veel energie en enthousiasme bestormden we diverse markten. Hierdoor kwamen we tot vele inzichten en ondernemers lessen over hoe het wél moet, maar vooral ook hoe het níet moet. Een voorbeeld hiervan is dat we vol verwachting de Dutchtub lanceerden op het Fox Morning News in New York. 16 miljoen mensen maakten kennis met de Dutchtub. Echter we verkochten er maar enkelen. De reden hierachter was dat we maar één verkoopplek in het land hadden. Een harde en leerzame les!

 

Nu meer dan 15 jaar later vertel ik nog steeds vol overgave over de do’s en dont’s van internationaal ondernemen vanuit meerdere bedrijfservaringen en rollen die ik vervuld heb.

De laatste jaren assisteer ik ondernemers bij het in de markt zetten van hun producten of diensten in zowel binnen als buitenland. Het meest enthousiast word ik van de ‘pioniersfase’ waarin ik hen help bij het brainstormen waar het product het best kan slagen en wat er moet gebeuren om het een succes te maken. Ik ben een echte ‘omdenker’ en weet vele creatieve wegen te bewandelen waarbij het resultaat uiteindelijk ook weer praktisch en haalbaar is.

 

 

foto-131.jpg

Hoe kan ik je helpen?

Als freelance new business professional kan ik ondernemers op verschillende manieren inspireren, trainen en assisteren. 

Dit kan heel praktisch bij jou op het werk. Ik kan je in een middag een training in called calling geven om zo een beter resultaat te krijgen op je sales funnel. Of we gaan kijken waar de bottleneck in je bedrijf zit om vervolgens samen de boel op gang te brengen door aan de juiste knoppen te draaien. Dat kan één op één en ook in kleine groepen met meerdere ondernemers. Het kan enkel voor één sessie of middels een compleet export traject. Ik zie altijd kansen en pak ze graag met je op!

 

Netwerk en branches

Door mijn jarenlange inzet in internationale sales en marketing activiteiten bij elektrische bakfiets leverancier Urban Arrow en de begeleiding van vele export trajecten in de fiets en mobiliteits branche heb ik een groot netwerk in de Urban Mobilty markt. Daarnaast ligt mijn interesse bij Smart City bedrijven die de wereld efficiënter, makkelijker en mooier maken. De SAAS bedrijven zoals Retail Solutions, Foleon en Wizzymaps zijn daar een voorbeeld van.

 

Met mijn vriendin Jolanda Kluijfhout organiseren we workshops op locatie. De workshops hebben een bepaald thema zoals de Go Abroad Day waar we ondernemers klaar stomen om internationaal te ondernemen. Als coach is zij goed in erachter komen waar ondernemers tegenaan lopen. Hoe komt het dat het oppakken van iets nieuws zo lastig is? En wat zijn dan belemmerende overtuigingen om niet in actie te komen. En vooral, hoe kunnen we nu starten met daaraan te gaan werken. 

 

Met een netwerk van freelancers op gebied van sales en marketing kunnen we ook aan de slag om producten en diensten voor je te lanceren.

 

Vanuit mijn thuis kantoor in Heemstede kan ik je gemakkelijk via video bellen bereiken en bespreken waar ik je mee zou kunnen helpen. Ook al prefereer ik liever om elkaar live te zien, ik heb inmiddels goede ervaringen met deze manier van begeleiden. Ik kijk er naar uit je binnenkort te mogen ontmoeten. 
 

me.jpg
bottom of page